неделя, 23 юни 2013 г.

Копринена маслена плочка за тяло " Lavanda Dreams"



Искам да споделя своята готварска тайна за много нежна масажна маслена плочка - орган, която  дава    копринено усещане и се  плъзга. За това трябва да   добавите   талк  или ароматна бебешка пудра на базата на талк! Луксозният вкус на маслото  идва от  комбинацията от два редки сорта етерични масла от лавандула - лавандула от алпите   и изисканата българска лавандула.

 Талкът  е естествен минерал от групата на естествените слоести силикати. Той често се използва в козметиката и като пълнител и  в  моно изпълнение. Талкът има свойствата да омекотяват кожата, абсорбира излишната влага,   предпазва от възпаление и обезмирисява. Кожата след употреба му  е копринена и гладка.

 Сега се продава много видове парфюмиран талк за възрастни, с приятни аромати  на цветя   и  чистота. Купих си много буркани с различни видове талк, а сега го добавям към плочки за масаж на тялото, която да     усещам като коприна.



Моята рецепта за масажна плочка с  ароматен талк:

40 г какаово масло
5 г пчелен восък
5 г масло от шеа
10 грама масло от жожоба
1 чаена лъжичка талк
0,6 мл етерично масло от лавандула българска
0,6 мл етерично масло от лавандула High Altitude

 Плочката  по тази рецепта  е непрекъснато твърда и перфектно се  съхранява при стайна температура без да се  топи. Можете да я съхранявате в банята.

Бъдете здрави и красиви!

4 коментара:

  1. Добър ден :)
    За емулгатор използвате пчелния восък ли? Талка защо се слага?
    Благодаря предварително :

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте! Пчелният восък НЕ Е емулгатор..:), но може да бъде използван като съ-емулгатор..Що се отнася до емулгатора, то той е необходим само в случаите когато се смесва вода с масло или обратното..В даденият случай, пчелният восък е - втвърдител. Талка е използван като дезодориращо средство..Може да бъде заменен с царевично нишесте, което ще осигури по - голяма хлъзгавост и ще убере усещането за мазнина..Поздрави:)

    ОтговорИзтриване